Armurox® is een uniek product met een veelzijdige werking; Het creëert een fysieke barrière onder de opperwaslaag en het activeert de endogene (inwendige) afweermechanismen van de plant. Armurox® is een peptide-verbinding die de absorptie en concentratie van silicium in de bladeren bevordert. Het element silicium bevordert het anti-stress vermogen in de plant. Armurox® is een peptide-verbinding die de absorptie en concentratie van silicium in de bladeren bevordert. Het element silicium bevordert het anti-stress vermogen in de plant.

Toepassingstijd
Armurox® wordt gebruikt om de plantweerbaarheid te verhogen. Gebruik Armurox® daarom wanneer de weersomstandigheden, zoals vochtigheid en temperatuurschommelingen, de groei van ziekteverwekkers bevorderen.

Toepassingsmogelijkheden
Armurox® wordt toegepast als bladbespuiting. Armurox® kan vanwege de uitzonderlijke mobiliteit die het peptidecomplex aan het silicium geeft, ook bij de wortel toegepast worden.

pH Neutraliseren
Armurox® kan worden gemengd met de meest gebruikte organische en chemische meststoffen. Door de basische-pH (12,7) van het product, adviseren we om eerst een proefbespuiting uit te voeren voordat het product volvelds wordt ingezet. Bovendien moet de pH van het resulterende mengsel geneutraliseerd worden, omdat het verkregen mengsel een te hoge pH zal hebben.

Wat doet de peptide in Armurox®
Peptiden zijn moleculen die bestaan uit kleine groepen aminozuren, met elkaar verbonden via de zogenaamde peptidebindingen. Deze peptiden en aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten. De peptide in Armurox® zorgt voor een optimale opname door het gewas en voor de productie van eiwitten. Armurox® onderscheidt zich van andere siliciumpreparaten door de hoge concentratie direct opneembare silicium. Door de combinatie met de peptide, welke de mobiliteit in de plant en de aanmaak van eiwitten optimaliseert, is Armurox® een unieke meststof en biostimulant.

leaf armurox.jpg

Werking silicium
Armurox® bevat peptideverbindingen die de absorptie en concentratie van silicium in de bladeren bevordert. Silicium versterkt van de celwand van de plant. De siliciumkristallen vormen een zogenoemde mechanische barrière en zorgen ervoor dat (bodem)schimmels en insecten lastiger de cellen kunnen penetreren. Naast het verstevigen van de celwand heeft silicium ook andere positieve effecten op de plant. Het draagt namelijk bij aan het verbeteren van de opname en transport van verschillende mineralen, waaronder borium en calcium.

 

Ook verhoogt silicium de fotosynthese door enerzijds chlorofylproductie (bladgroenkorrels) te stimuleren en anderzijds de aanmaak van het CO2 -bindende enzym Rubisco. Omdat silicium ook de opname van kalium bevordert, wordt de osmotische spanning in de plantencellen verhoogd en zal het gewas minder gevoelig worden voor droogtestress.

Dosering:
Gebruik Armurox® periodiek, om de plantweerbaarheid op een optimaal niveau te houden.
✓ Gewasbehandeling: 200 - 400 ml / 100 L water
✓ Druppelen – gieten – via regenleiding: 3-8 L / ha

Productsamenstelling:
✓ Aminozurencomplex: 3%
✓ Silicium gehalte, totaal: 4,6% (58,42 g / L)
✓ Silicium opgelost in water: 3,7% (46,99 g / L)
✓ pH: 12,7
✓ Dichtheid: 1,27 g / ml
✓ Fysische aard: Vloeibaar

Voordelen van Armurox®
Voorkomt mechanische stress Bevorderd en versterkt het plantweefsel, waardoor fysieke schade (vastzitten of pletten van planten) wordt voorkomen. Versterkt de plant tegen biotische stress: voorkomt de penetratie van externe agentia, waardoor de plant minder gevoelig wordt voor enzymatische afbraak veroorzaakt door schimmel pathogene agentia en verhoogt de plantweerbaarheid. Vermindert transpiratie, door overmatig waterverlies te voorkomen. Geen chemische residuen. De speciale formule en het werkingsmechanisme laten geen chemisch residu achter.

Hoe werkt Armurox?
✓ Het creëert een fysieke barrière onder de opper waslaag.
✓ Het activeert endogene afweermechanismen van de plant.
✓ Het bevat peptideverbindingen die de absorptie en concentratie van silicium in de bladeren verhoogd en de plant versterkt.

 

Wat doet Silicium?
✓ Het verstevigt de celwanden.
✓ Het bevordert de opname en transport van verschillende mineralen.
✓ Het verhoogt de fotosynthese
✓ Het bevordert de opname van kalium