1/8

MossKade® is een effectieve en natuurvriendelijke wijze voor het verwijderen van
levermos, mos en groene aanslag!
De ingrediënten van MossKade® bestaan uit levensmiddelen
die gezamenlijk een coating vormen.

Deze coating is essentieel voor de fysieke bestrijding van mossen en algen. MossKade is beschikbaar 
voor de professionele tuinder en de consument.

Aangezien de afzonderlijke ingrediënten van MossKade® geen directe werking hebben op groene aanslag of mossen en er geen sprake is van een biologisch of chemische werking, is MossKade® geen herbicide. (EU besluit 12 mei 2014) Levermos en mos verwijderen Van levermossen en mossen bestaan er vele soorten. De overeenkomst is dat ze geen vatenstelsel of wortelstelsel hebben zoals planten. Deze verschillen zorgen ervoor dat MossKade® wel levermossen en overige mossen bestrijdt en planten niet of nauwelijks aantast. Bij gebruik op jonge planten en stekjes kan bij hogere concentraties, felle zon en hogere temperaturen wel bladschade ontstaan. Daarom moet altijd een proefbespuiting worden uitgevoerd. MossKade is zeer geschikt voor gebruik tegen (lever-) mos in de professionele tuinbouw, tegen mos op golf greens en gazons, maar ook voor harde ondergronden zoals terrassen.

Groene aanslag en korstmossen verwijderen wordt op dezelfde wijze gedaan waarmee levermos en mos wordt bestreden. Ook groene aanslag op steen, beton en hout kan met MossKade worden verwijderd.

MossKade werkt ook tegen korstmos op bomen, struiken en steigers. Het voordeel van gebruik op een zuigende ondergrond, is dat de nawerking veel langer is.

Hoe meer MossKade® wordt gebruikt, hoe langer de werking. Inborstelen van tegels en hout werkt ook erg goed. In dat geval kan een oplossing van 1:13 worden gebruikt. Na eengelijke verdeling over het oppervlak raden we aan na te borstelen of bezemen. Op houten oppervlakken, zoals houten tuinmeubelen en schuttingen, is het licht uitvegen met een handstoffer erg effectief.

Dosering:
Schud de verpakking als eerste goed, zodat de MossKade goed gemengd is.
Meng 1 deel MossKade met 9 delen schoon water. Breng het mengsel ruim aan over de te behandelen mossen en algen aan, zodat de mossen goed nat zijn. Laat het dan in de loop van de dag opdrogen. Het is van groot belang dat MossKade wordt gespoten op het moment dat mossen actief zijn. Dit is doorgaans in de vroege ochtend in de dauw en het eerste ochtendlicht.

MossKade moet ruim worden aangebracht, met een gieter of met een spuitnozzel met grove druppel. (wij adviseren een Teejet8005) Nevelen heeft geen zin!

 

Pictogram_ MossKade_use.jpg
MossKade_lawn_italy3.jpg

MossKade na een bespuiting tegen mos in gazons

2015-10-13 12.51.06.jpg

MossKade tegen levermos en mos bij jonge planten

stek 1 MossKade na.jpg

Bestrijding van levermos in stekgoed met MossKade

Verkooplocaties in Nederland