PondLife_small.png
pond edge2 SMALL.jpg
pond3small.jpg
pond1small.jpg

Waterverbeteraar voor waterpartijen op basis van micro-organismen
Volledig biologische product voor helder en gezond oppervlaktewater!

PondLife™ houdt en brengt de kwaliteit van het waterpartijen op biologische wijze voor u in evenwicht. Na de startdosering eenvoudig de maandelijkse dosering PondLife™ toevoegen aan het vijverwater en de micro-organismen doen het werk.


Afvalstoffen en organisch vuil, zoals bodemslib e.d. worden op natuurlijke wijze afgebroken en schadelijke bacteriën en schimmels geëlimineerd. Inkomend bladafval zal ook veel sneller afgebroken worden en omgezet in plantenvoeding. PondLife™ is 100% veilig voor mens en dier. 

PondLife™ bevat tevens micro-organismen die ervoor zorgen dat uw vijverplanten gezond blijven en optimaal groeien. Heel belangrijk voor bijvoorbeeld zwemvijvers, waar je voor filtratie aangewezen bent op het plantenfilter. (heliofytenfilter)

Belangrijk:
Voor het gebruik van PondLife™ adviseren wij het gebruik van een beluchtingsinstallatie in te zetten en eventueel een filter voor het afvangen van fijne afgebroken deeltjes organische stof. Na verloop van tijd zal de waterpartij schoner worden en zal het filter minder vaak schoongemaakt te hoeven worden.

Voor beluchting is vaak een waterval of fontein alleen al voldoende.

In de eerste maanden na het regelmatig toedienen van PondLife™ zal het water steeds helderder worden. Dit geeft licht de mogelijkheid om dieper in het water in te dringen. Dit zal de assimilatie en de groei van waterplanten in de waterpartij bevorderen en uiteindelijk zorgen voor gezonder water met meer leven en afbraak van afvalstoffen in het water. Uiteindelijk zal dit ook zorgen voor een gezonde en natuurlijke pH- en zuurstofwaarde, zonder noodzakelijk toevoegingen van andere preparaten.

Toepassingsgebied:
PondLife™ is geschikt voor kleine vijvers, zwemvijvers, visvijvers en openbare waterpartijen zoals meren en jachthavens.


Gebruiksaanwijzing:
Het starten met PondLife™ kan in elk jaargetijde. Stop met doseren zodra het water onder de 5ºC. komt. Doe de benodigde hoeveelheid PondLife™in een gieter of emmer en verdeel dit over het wateroppervlakte of bij de uit- of instroom van de pomp.
Let erop dat bij een eerste gebruik van PondLife™ er meer vuil loskomt dan normaal. Dit kan mogelijk voor verstoppingen zorgen in het (zeef) filter. Schakel bij toediening van PondLife™ tenminste 24 uur de UV lamp uit als deze is aangesloten!

 

 

Dosering:
Startdosering: 100 ml PondLife™  per 1000 liter water
Maandelijks: 50 ml PondLife™ per 1000 liter water

Het is zeer waarschijnlijk dat na 6 tot 12 maanden de
dosering nog verder kan worden teruggebracht.
Hierover geven wij u graag advies.

Overdosering heeft geen zin!
 

Voor grote waterpartijen en openbare waterpartijen
met (water)dieren geven wij u graag een advies op maat.

pond frog SMALL.jpg
pond fish birds SMALL.jpg
pond2small.jpg
PondLifeNL - Untitled Page.jpeg
pond edgeSMALL.jpg