Beton is ogenschijnlijk hard en onverwoestbaar, toch heeft beton in veel omstandigheden door chemische en mechanische belastingen zowel binnen als buiten veel te lijden.

 

SilicaTop™ is ideaal voor het impregneren van eb- & vloedvloeren en is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in de kas. Omdat SilicaTop in de bovenste laag van het beton met vrije kalk en zanddeeltjes reageert tot kristallen, zal het kalk niet meer worden opgelost.
Hierdoor blijft de pH van het retourwater constant en is het toevoegen van extra zuur om de pH te corrigeren overbodig. Het beton zal niet meer afbreken en alle problemen die daar mee te maken hebben behoren tot de verleden tijd. Normaal gesproken is het eenmalig aanbrengen van SilicaTop™ voldoende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HortiPro verzorgt het vakkundig aanbrengen van de impregneer. Kleine stukken kunnen eenvoudig  ook zelf worden aangebracht.

Door het verdichten van het beton en het verharden van de oppervlakte van het beton, wordt het beton minder snel nat. Dit voorkomt de aangroei van algen. Dit voorkomt gladde vloeren en ongelukken.

 

Ook voor kalkzandsteen, portlandachtige natuursteen en kalkhoudende stenen is SilicaTop™ een geschikte veredelaar om erosie tegen te gaan.

De vloer is veel beter te reinigen na behandeling met SilicaTop™, voorkomt betonstof en verlaagt de infectiedruk in de kas.